Заради дъжда: Затворени пътища и наводнени къщи в част от страната

OFFNews 13 юни 2016 в 20:46 4078 0

Наводнения и затворени пътища причиниха проливните дъждове, които паднаха на места в страната.

Поройният дъжд нанесе този следобед сериозни поражения в община Троян. Наводнени бяха пътища, улици и дворове, като най-засегнати са селата Шипково и Калейца, съобщава БНР.

В следствие на отнесен релсов мост в Калейца, двама души са били блокирани в една къща. Установена е връзка с тях, като те самите са потвърдили, че са добре.

Кола излетя в крайпътна нива заради проливния дъжд на пътя Русе - Разград, малко преди разклона за село Бъзън. Колата поднесла във водната пелена и се отклонила вдясно от пътя, преминавайки през крайпътните храсти. Автомобилът е спрял в тютюневата нива, а на място са били извикани два екипа на "Спешна помощ".

Пострадали са 19-годишният шофьор и 21-годишната му сестра. Те са били откарани в болница, но нямат сериозни травми. Причините за инцидента се изясняват.

Обстановката и в Община Свищов е усложнена след поройните валежи, паднали днес в района. Проливният дъжд, излял се днес следобед в Свищовско, затвори за движение пътя Вардим - Нов град. На пътното платно водата е натрупала наноси. Земната маса е с височина около един метър. В момента се работи по разчистване на пътя.

Отсечката Царевец-Свищов, която е част от главния път, е залята с вода от реката, която е преляла през моста. Наводненото трасе е отцепило крайдунавския град, тъй като автомобилния трафик по него е невъзможен. Нивите около пътя също са плувнали във вода, съобщава Dariknews.

В разградското село Островче след пороен дъжд в ранния следобед са наводнени три къщи. Силният дъжд бил съпътстван от градушка като орех. Унищожени и са градините в дворовете на жителите на Островче, полегнали са посевите и в нивите край селото .Няма данни за останали без подслон хора.

По време на валежа улиците са били наводнени, наносите още стоят, а на места и купчини ледени късове. Във вторник ще бъде извършен оглед от местното кметство, за да се установят точно щетите.

В Карлово са наводнени приземни етажи и мазета на къщи, след като в продължение на един час непрекъснато е валяло, съобщава "Фокус". Наводнения има в няколко селища в общината, като ситуацията е тежка в Дъбене. Залят е участък от пътя Карлово – Дъбене, а екипи на пожарната отводняват обекти и отпушват шахти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови