Заради Харманли афганистанци подготвяли атентат у нас

OFFNews 05 декември 2016 в 14:36 10797 10

Заради Харманли афганистанци подготвяли атентат у нас

Получен е сигнал по дипломатически път за подготвян терористичен акт в България, обяви пред журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Има сигнал за терористичен акт в България. Има 3-4 души, които вече са установени и са чужденци", каза Румяна Бъчварова в отговор на въпрос на Дарик дали има сигнал за терористичен акт.

В събота в социалните мрежи и английската преса излезе информация, че афганистанци, които живеят във Великобритания, подготвят терористичен акт заради събитията отпреди 10 дни в Харманли. Румяна Бъчварова каза, че българските служби са получили тази информация по дипломатически канали.

Запитана дали има сигнали тя каза само: „Да, имаме и работим по предотвратяване на такива действия. Няма задържани, работим”, посочи Бъчварова.

Бъчварова коментира и днешните твърдения на избраната вече за вицепрезидент Илиана Йотова, която по-рано съобщи, че българското правителство предвижда изграждането на три бежански лагера. Според Румяна Бъчварова ще бъдат изградени три кризисни площадки за бежанци, които ще бъдат към Държавната агенция за бежанците. В момента се оглеждат терени.

Румяна Бъчварова не даде категоричен отговор дали ще подкрепят Реформаторите, ако им бъде предложено да съставят кабинет с ГЕРБ.

По-късно от пресцентъра на МВР уточниха, че Бъчварова е коментирала "манипулативни твърдения за заплаха към България от чужди граждани". От ведомството съобщиха: 

Във връзка с журналистически въпрос, че в публикация в чужда медия е излязла информация за лица разпространявали в социалните мрежи манипулативни твърдения за заплаха към България от чужди граждани, уточняваме следното:

Министър Бъчварова заяви, че българските власти са запознати, установени са лицата, които тиражират тази информация и се работи по тях до изясняване на случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10352

9

munchо

05.12 2016 в 19:05

Ми сами си го направихте.
Какво очаквате като незаконно затваряте хората заради истерията на ксенофобите и когато съвсем справедливо протестират ги биете? Да ви обичат ли?

77927

8

El Commandante

05.12 2016 в 17:33

Да, само тва остава, да организират нещо тука дето страната е настръхнала.
Живи ше горят сичките после...

15256

5

mendi

05.12 2016 в 16:46

Тая е много зле! Поне аз не се сещам по по слаб министър на вътрешните работи!
И сега какво - като някой афган се гръмне в лондонски мол по коледа ще излезе че е заради лагера в Харманли ли?

12684

1

Сандьо

05.12 2016 в 14:57

Работим,получаваме сведения, работим, говорим, че работим и после пак работим