За втори път тази зима, Бургас остана без парно заради авария

OFFNews - Бургас 03 февруари 2017 в 13:27 2443 0

Втора авария в рамките на месец оставя абонатите на бургаската „Топлофикация“ без парно и топла вода. През тази нощ бе прекъснато подаването на топлоенергия към абонатите, очаква се да се възстанови отново в 0:00 ч. в неделя.

Причината е сходна с предишната авария, уточни директорът на дружеството Христин Илиев:

Авария в главното стебло, пробив на един от компенсаторите. Подобна е с предното спиране. Просто изчаквахме малко по-добро време, за да можем да сменим този компенсатор, тъй като голямо количество вода изтича“, поясни Илиев.

От дружеството съзнават, че създават неудобство на клиентите си, но трябва повредата да се отстрани. Очаква се в неделя вече да има нормално топлоподаване, но е възможно да има смущения и тогава.

Крановете ще бъдат затворени. Отделните лъчове е възможно някъде да се появи въздух, ще търябва да се обезвъздушават, групите ще бъдат налице, всички са ангажирани“, добави Илиев.

Около 26 000 души са абонати на „Топлофикация“ в Бургас, над 200 са общинските и държавни учреждения. Всички са предупредени предварително, за да използват алтернативни начини на отопление и топлене на вода, уточняват от дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови