За момчето със синия костюм, отишло само на бала - друга гледна точка

Съучениците на Кристиян: Историята е манипулация!

Николаос Цитиридис 25 май 2016 в 16:42 86028 22

Разказ за момче със син костюм, отишло самò с метрото на бала си, обиколи днес социалните мрежи. Историята за абитуриента Кристиян Неделчев бе разказана от съседка на неговата класна и бе споделена десетки хиляди пъти във Фейсбук.

Постът на потребителката Vesna Videva описва как клас от абитуриенти пристига да вземе своята класна, за да отидат заедно до хотела, където ще е тържеството. Героят на историята - Кристиян - пристига със закъснение под дъжда.

"Добре де, стана време да тръгват към хотела, излизат всички, качват си се по колите... и си заминават. Изпращам ги аз като типичната клюкарка и виждам отново момчето със синия костюм да ходи пеша по улицата надолу. Питам съседа ми далече ли е паркирал човекът, който го кара, при което чувам отговор, който ме шашна, стъписа: "Ами не, той е пеша, отива към метрото", пише Видева.

Огорчена от случката, жената решава да помогне на младежа и да го закара до хотела. Разказът приключва така:

Тръгнахме и питам: "Защо не питахте дали някой не може да Ви вземе с тях?

"Ами питах ги, всички ми отказаха. В едната кола били само момичета, в другата класната, а другите ми казаха: Бегай от тука бе, разкарай се".

"Ейййй" - викам, - "Да, няма места, а тази лимузина??? А другите джипове, как пък едно място не се намери??? Как може да са толкова озлобени и егоистични???"

И той вика: "Ами не можем да ги съдим, такива са, каквито са си." И се усмихна.

Кристиян със светлосиния костюм на преден план

Този разказ бе споделен над 10 500 пъти във Фейсбук. Той получи десетки хиляди прочитания и в различни онлайн медии, озаглавили го: "Случка с абитуриент разтърси фейсбук"; "Спасихте от дъжда – вашите скъпи дрехи, прически, грим и обувки, но оставихте момчето да ходи пеша към метрото…".

Коментаторите превърнаха в главни виновници съучениците на Кристиян.

В разказа не се споменава нито кое е училището, нито фамилните имена на героите. Проверка на OFFNews показа, че става въпрос за Втора английска езикова гимназия в София. Свързахме се с Кристиян и с негови съученици, които цял ден бяха обвинявани, че оставили съученика си под дъжда.

Кристиян разбра от нас, че е станал интернет знаменитост. Да, това беше истината, но съм изумен, че тази история е станала популярна, бе коментарът му. Ситуацията не била нито обидна, нито неудобна за него. Бил на фризьор, закъснял и решил да тръгне пеша, за да си спести суматохата на клаксоните в задръстванията. "Нямам проблеми със съучениците си", категоричен беше Кристиян.

Пред OFFNews съучениците му бяха категорични - изписаното във Фейсбук и медиите е манипулация. Кристиян не е молил никого да го закара до хотела, отрекоха те.

"Имало е проблеми с него, но винаги сме обсъждали нещата и сме ги изчиствали", разказаха още абитуриентите.

След като публикацията във Фейсбук доби небивала популярност и стана повод за одумване и осъждане на момчетата и момичетата от 2 АЕГ, тя беше изтрита от авторката ù, която написа по този повод:

"Публично се извинявам за неудобството, което причиних на училището, класната, директорката, съучениците и техните родители с моят пост. Моля всички медии да изтрият поста ми, МОЛЯ ВИ! Момчето не е попитало всичките си съученици, грешката е изцяло моя".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12020

22

Гошо

26.05 2016 в 17:08

Разбира се, че няма да пита всеки по отделно след като 1 не е имал място, а друг му е казал да се разкара. На момчето просто му личи, че е от отбягваните и са се сещали за него по контролните, за да препишат. Могли са да го вземат поне половината и са знаели, че момчето ще го вали дъжда до градския транспорт, но как ще се прежалят да ги снимат камерите и от тяхната кола да слезе отбягваният?
Но сега, когато половин фейсбук ги плюе, разбира се, че ще покриват работата и баровците с наетите коли и училището, чието реноме пада!

12098

21

ето пак

26.05 2016 в 06:30

кой какво е казал в последствие трудно може да се разбере. На мен друго по ми е интересно - как продължаваме да гледаме на абитуриентството като на върха на сладоледа, като на едно огромно постижение, като освобождение от гадното мъчилище. Все едно след завършване ни очаква нещо по-прекрасно от панелката на ваште и 420 лева/месец

12586

20

ramones79

26.05 2016 в 03:56

Нещо пропуснах в материала да има друга гледна точка...

10499

19

Арго

26.05 2016 в 01:11

То на интелекта не в картинки, с филм му го обясни, не може те разбра.

13214

18

XR4

26.05 2016 в 00:58

ПП.В случая не говоря за "момчето със синия костюм" , защото нито го познавам , нито познавам средата му.Репликите ми бяха отговор на коментарите над моя(и на вотовете под тия коментари).

13214

17

XR4

26.05 2016 в 00:54

За тия на които не им се получава от първия път(като sottozero) , обяснявам в картинки:
това , че човек без пари се намира в среда на хора с пари , НЕ го прави автоматически аутсайдер! Аутсайдера не го прави средата! Аутсайдера сам се прави такъв.
ПП.Дълбоко се съмнявам , че масовката ще ме разбере(което си личи от вотовете),но това е положението...колкото и да ви е тъжно!

12884

16

Nimart

25.05 2016 в 22:39

Само не разбрах, обърнал ли се е към другарката Корнелия Нинова, да го закара със служебния автомобил?

12009

15

Янкова Валя

25.05 2016 в 22:06

О, не, нищо не е манипулация. Просто гледната точка на един човек, видял нещата отстрани и действал емоционално. Подкрепям публикацията на жената.Минала съм по този път, дете на разведени родители, бедни, знам отношението и на учители към такива като нас, с обикновени родители, и към деца, чиито родители са с финансови възможности. И когато простата истина бе каза, хоп всичко стана манипулация. Е, тоя клас не може манипулира всички, ние не сме зависими от тяхно одобрение, така че тая "манипулация" си я возят в скъпите коли. И не знам колко е свястна тая класна, нима не е забелязала напрежението в класа си......

13214

13

XR4

25.05 2016 в 21:56

Мацката,Жеко,мацката!
Ако мацката има яко мангизи,тогава не те преценява по това какво имаш в джоба , а по това какво имаш в главата.Нещо повече-забелязал съм , че парите и комплексите са обратно пропорционални,което пък е пряко свързано с отношението към околните.