Времето в неделя - облачно и с валежи

OFFNews 11 март 2017 в 19:51 3245 0

Времето в неделя - облачно и с валежи

Времето в неделя ще се запази студено, като в следобедните часове валежите от дъжд и сняг ще се активизират и ще продължат през цялата нощ. Новата седмица ще започне със застудяване. 

В неделя, главно в Южна България ще има временни разкъсвания на облачността. В равнините ще превалява дъжд, а в планините и планинските райони – сняг. От североизток ще продължи да прониква студен въздух, като минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните ще са между 5° и 10°, на отделни места в Южна България до 12°. 

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Преди обяд над южното крайбрежие с временни разкъсвания на облачността. След обяд и вечерта валежите ще се активизират и ще продължат и през нощта срещу понеделник. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, с тенденция на усилване.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, преди обяд без съществени валежи. В следобедните часове и вечерта валежите ще се активизират, ще продължат и през нощта срещу понеделник и на места ще са значителни. Ще вали сняг и ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток, по билата от югоизток, който вечерта ще се усили още. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

През първата половина от следващата седмица ще се задържи предимно облачно. Ще има и превалявания, на повече места и по-съществени в понеделник, в равнинната част от страната - от дъжд, в планините и планинските райони - от сняг. Температурите ще останат без съществена промяна, по-ниски от обичайните за периода. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната половина от страната - от северозапад, в източната - от север-североизток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови