В полунощ затварят Цариградско заради сцената на Слави

OFFNews 28 октомври 2016 в 10:17 20810 7

Снимка бТВ

Тази вечер в полунощ спира движението по столичния булевард „Цариградско шосе”, причината е изграждането на сцената за концерта на Слави Трифонов утре.

Ще бъдат изградени буферни зони, до които ще се преминава през 22 КПП-та, съобщи Пламен Колев, началник сектор „Масови мероприятия” към СДВР, по бТВ. Желаещите да присъстват на концерта ще бъдат проверявани за оръжия, забранени предмети, маски, боксове, спрейове и др. 

Колев призова хората да не носят обемисти багажи, защото това ще затрудни проверката през пунктовете. На събитието ще има екип от специализирания отряд за борба с тероризма. 

Движението от „Евлоги и Христо Георгиеви” до бул. „Яворов” спира от 00:15 часа на 29 октомври до 8:00 часа на 30 октомври, отбеляза Мариела Найденова от дирекция „Сигурност” към Столичната община. Това ще създаде неудобство на гражданите, но реорганизацията е направена с цел тяхната сигурност, допълни тя.

Найденова апелира гражданите да ползват метрото, което ще е с удължено работно време.

От страна на организатора са наети 100 охранители, а от Столичната община ще участват 70 служители в мероприятието, каза още представителят на общината. Полицаите ще охраняват централна градска част и възлови точки на столицата, уточни Пламен Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

28.10 2016 в 14:02

Да затварят. Да затворят цяла София. Да затворят България, че стана ясно колко пари струваме. Когато идваха ПТН ХЛО, преди това Клинтън, не изкараха цялата армия на улиците, ама за чалгата - веднага. От кого се пазят не е ясно. Сигурно от хора на Операта - да не направи атентат с реквизита срещу чалгарите.

Поздрав!

13056

1

Какавидков

28.10 2016 в 11:24

Васко е пич.