Уволненият шеф на БАБХ ще съди "Аладин" за клевета

Ивайло Анев 26 май 2015 в 12:31 5491 3

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Бившият шеф на Агенцията по храните Пламен Моллов

Уволненият заради корупция шеф на Агенцията по храните Пламен Моллов обяви, че ще заведе дело за клевета срещу собственика на "Аладин Фуудс" Аладин Харфан.

Харфан преди седмица сигнализира за рекет от страна на служители на БАБХ. По думите му от агенцията са му поискали 10 хил. лева, за да не затваря производството на фирмата. Сигналът стигна до премиера Бойко Борисов, който по предложение на земеделския министър Десислава Танева освободи Моллов от поста.

Днес бившият вече шеф на БАБХ заяви пред журналисти, че още миналата седмица е предприел всички законови действия, за да изчисти петното, което са "лепнали върху името му".

Той се закани да осъди Аладин Харфан.

"Трябва да изчистя и петното и от агенцията, защото смятам, че тя има ясната функция да контролира нарушителите, а не нарушителите да стават герои", посочи той.

Моллов не пожела да коментира дали се е срещал с новия изпълнителен директор на агенцията, както и дали отстраняването му от поста е политическо решение.

"Имам обяснение за всичко и ще дойде ден, когато може би ще го кажа, но сега не е момента", допълни още той.

Междувременно стана ясно, че по време на провелата се днес среща между новия директор на Агенцията по храните Дамян Илиев и представители на "Аладин Фуудс" Илиев е декларирал пълна подкрепа в борбата срещу корупцията в оглавяваната от него агенция.

По време на срещата Харфан е представил на новия шеф имената на служители от Агенцията по храните, които са замесени в корупционната схема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!