Уникални кадри: Изтребителната авиация в полет*

OFFNews 08 октомври 2015 в 09:20 12911 14

Уникални кадри: Изтребителната авиация в полет*

Снимка Боян Георгиев/OFFNews

Докато през изминалата седмица между командването на ВВС и Министерството на отбраната прехвърчаха искри и оставки, в авиобаза Граф Игнатиево бойната ни авиация показа, че, макар и трудно, изпълнява своите задължения и заслужава по-добро осигуряване и повече изправна техника.

Приключи поредното международно учение с участието на родните ВВС. За разлика от провежданите досега, този път нашите авиатори срещнаха противник летящ на самолет, който е добре познат. Четири полски МиГ-29 влязоха в тренировъчни схватки с български МиГ-29 и МиГ-21. В дните на учението бяха изпълнени тактически прехвати, маневрен въздушен бой, отбранителни и настъпателни операции, както и тренировъчни мисии за съвместна охрана на въздушното пространство.

Полските гости пристигнаха с четири модернизирани МиГ-29, осигурени от два транспортни самолета и около 40 души персонал. От българска страна в двустранната тренировка освен МиГ-29 и МиГ-21 участва и транспортен самолет С-27J Spartan.

За разлика от България, преди години Полша отдели средства за да модернизира своите МиГ-29, основно в частта за комуникация и навигация на самолета и в момента полските ВВС могат да кажат, че самолетите им са реално съвместими с тези на НАТО. Доказателство за това са честите им командировки зад граница и участие в мисията по Еър Полисинг в Прибалтика.

______

*Кадрите са направени от борда на военнотранспортния самолет С-27J Spartan в рамките на двустранната българо-полска летателна тренировка, която се проведе на авиобаза Граф Игнатиево. Автор на снимките е фотографът Боян Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!