Уикендът ще е топъл със слаби валежи

OFFNews 20 април 2017 в 07:33 2698 0

Уикендът ще е топъл със слаби валежи

Постепенно спиране на валежите и леко затопляне ще има през почивните дни. Сутринта в събота и неделя ще бъде студено с температури около нулата, но през деня бързо ще се затопля. В неделя се очакват слаби превалявания, а от следващата седмица започва устойчиво затопляне. 

Времето в четвъртък остава студено с температури сутринта между 2 и 7 градуса, които през деня постепенно ще се покачват. Сняг преваля на много места в страната, а по високите части на планините има нова снежна покривка. На височина над 2 хил. метра температурите днес се очаква да бъдат минус 2 градуса. 

Преди обяд все още на много места в Източна България ще има валежи, а над западните райони облачността временно ще се разкъса. След обяд отново на места ще превали краткотраен дъжд. 

Над Черноморието облачността ще е значителна. Преди обяд все още на много места ще превалява дъжд, а след обяд валежите временно ще спрат и облачността за кратко ще се разкъса. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-14°. Температурата на морската вода е 10-12°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови