Учителка изгони с ритник ученик от час по литература

OFFNews 07 март 2017 в 17:25 21851 10

Пореден случай на насилие в училище. Учителка изблъсква и с ритник изхвърля през вратата на класната стая ученик. Това се вижда от клип, който беше пуснат в сайт за видеосподеляне. Инцидентът е станал в русенското училище „Йордан Йовков”, съобщи Нова телевизия.

Случаят е от 17 февруари в час по български език на 7 клас.

„Бяхме в час и аз исках химикал. Госпожата дойде и започна да ми хвърля раницата и да скубе другите за косите и да бие шамари. После ме хвана и блъсна”, разказва нелюбезно подканеният да напусне часа Николай.

Литераторката има друга версия за случката.

„Аз по никакъв начин не съм го ритала, просто той си е проблемен ученик, има проблем с дисциплината. Търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят”, разказва Антония Бодурова, учител по български език.

Според нея Николай използвал и телефона си в час. Както и ученикът, заснел клипа. И отрича да е удряла някого наистина.

„Имам си тоя навик така да правя, нито съм го ударила нито има нещо. Винаги така замахвам”, заявява учителката.

Веднага след случая заваляха обвинения срещу учителката. Тя е в училището отскоро. Директорът вече е поискал от нея писмени обяснения.

„Тя само замества и ще търсим друг заместник”, заяви Илия Костов, директор на СОУ „Йордан Йовков”, Русе.

Родителите на Николай няма да съдят учителката. А регионалният инспекторат по образование е уведомен за случая и започва проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

10

случайно прочетох

08.03 2017 в 10:57

Училищата от доста време са детска градина за тинейджъри, а не място за усвояване на знания.Голяма част от учителите работят, като такива, защото не са се реализирали в желана от тях професия.
В същото време родителите неглижират институцията училище и рушат авторитета на учителите, волно или не.
Резултатът е налице-сблъсък между келеш и учителка, която не ползва интелекта си, за да го постави на място, а ритник.
Няма лоши деца-ние ги правим такива или им позволяваме да демонстрират лошотия.

15256

9

mendi

08.03 2017 в 10:37

Аз пък 100% заставам зад учителката!!!
Спомените ми са от преди десетина години но в нашия клас имаше 3 -4 човека дето идваха на училище единствено да се правят на интересни! Учителите бяха ангажирани само да им правя забележки относно пускането на музика от телефони, качването на краката върху чина и още десетки от този тип!
АЗ БЯХ ОЩЕТЕН ОТ ТОВА ЗАЩОТО МИСЛЕХ ЧЕ В УЧИЛИЩЕ ТРЯБВА ДА НАУЧА НЕЩО! Ама не - вместо да ми преподават математика слушах как някой мой съученик трябва да сезе от чина или да си спре нокията!
Повечето мой съученици също бяха ощетени заради тия 3 -4 индивида задъжлжени да посещават училище на сила! Твтрдо съм против задължителното образование - защото една лъцица го%на разваля цяла каца с мед!!!

10910

7

1Sion1

08.03 2017 в 02:19

По царско време във всяка класна стая е имало по един възпитател.Бивш военен или стражар.На последният чин, с пръчка в ръка.Ха познайте занимавало ли се е в час или е била днешната анархия?

10910

5

1Sion1

07.03 2017 в 21:23

Малкият лемур със сигурност си е заслужил и ритника и шамарите.

15509

2

Бухльо

07.03 2017 в 18:40

"Бой с пръчка, мацане със сажди и заплюване в лицето - това са били методите, с които отците на Възраждането в България са борили детската агресия в училище. Описал ги е в труда си "Материал по историята на нашето Възраждане град Шумен" един от тези отци, местният възрожденец Илия Р. Блъсков, който изминал възпитателната стълбица в цялата и височина - от ученик в килийно училище до уважаван даскал"
 
X

Да помогнем на украинските деца!