Училището на Асен Александров го защити след публикуването на голите снимки

Александра Маркарян 12 януари 2017 в 07:34 18898 6

Асен Александров

Снимка http://paideiafoundation.org/

Асен Александров беше съветник на двама министри на образованието - до вчера на Меглена Кунева и на Сергей Игнатов.

51 Средно училище "Елисавета Багряна" излезе с позиция в защита на директора си Асен Александров. Той беше принуден да подаде оставка като съветник на министъра на образованието. Вчера от МОН съобщиха, че той е излязъл в продължителен отпуск. Това категорично не е вярно, заявиха днес от училището пред Нова тв.

През цялото време беше тук, с нас. Получи сърдечни проблеми, вчера е бил в болница. Заради това които се наложи да излезе в болничен, заявиха още от училището.

Той има внучки, съпруга, някой мисли ли, питат се в столичното училище.

Снимките първо бяха пуснати в сайта на училището, след което бяха препечатани от определени медии.

Прокуратурата се зае с проверка, включително за това дали снимките са автентични или плод на манипулация.

Ето пълния текст на позицията на училището без редакторска намеса.

ПОЗИЦИЯ

На членовете на Училищното настоятелство
на 51 СУ „Елисавета Багряна” – София

Ние, членовете на Училищното настоятелство на 51 СУ „Елисавета Багряна” – София, категорично не приемаме опита за злепоставяне на директора на училището г-н Асен Александров в медии, собственост на една определена издателска група.

Публикуваните вулгарни снимки и внушения са показателни за морала и душевното състояние на авторите им и говорят за липсата на всякакви професионални норми и етика във въпросните медии.

Публикуването на подобна невярна информация злепоставя честта, достойнството и доброто име не само на г-н Александров, но и на училището като институция.

51 СУ „Елисавета Багряна” е едно от елитните и реномирани училища не само в София, но и в цялата страна и няма да допуснем подобна гавра с мястото, което сме избрали за образованието на нашите деца.

Под ръководството на г-н Александров 51 СУ „Елисавета Багряна” достигна завиден рейтинг, нашите деца са сред първите в олимпиади, състезания и класации за гимназии и университети.

Материалната база също се обнови през годините на неговото ръководство и въпросният проект за обновяване на кабинетите по природни науки е спечелен в прозрачен конкурс и силна конкуренция с десетки училища.

Очевидно е, че опитът, авторитетът и позицията на съветник в Министерството на образованието са направили г-н Александров фактор в обществото и това е довело до усилията да се изфабрикуват манипулирани снимки, придружени с неверни внушения и непроверени „факти”.

Оставаме да тежи на съвестта на авторите и на собствениците на въпросните медии доколко в името на политиката си струва да се жертва репутацията и доброто име на един достоен човек, който през целия си съзнателен живот е работил за образованието и възпитанието на децата.

За нас е чест, че г-н Александров е директор на училището, в което учат нашите деца. С пълна вяра в морала и достойнството му даваме нашата подкрепа, включително и с юридическа помощ, за да може клеветниците и авторите на подобни пасквили да си получат заслуженото.

Членовете на Общото събрание
на Училищното настоятелство
на 51 СУ „Елисавета Багряна”

Към момента тази позиция е подкрепена в петиция от 684 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

5

Denis Rizanov

12.01 2017 в 21:16

Айде бе, няма ли кой да отговори? Само минуси. Нещастни непеошки без морал.

42249

4

Denis Rizanov

12.01 2017 в 11:37

На първите двама двама да им задам един въпрос - защо този биологичен организъм СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА като съветник на министъра? Нали снимките не са истински? Защо после каза, че че на снимките бил той, хакнали му телефона и компютъра.
Все е едно е дали са му "доработвали" снимките. Но ако бяха, предполагам в стремежа си да го инижат щяха да му сложат пенис-нюню, 2см.
И кой нормален 50 годишен мъж се снима гол тип "селфи", че и да твърди на всичкото отгоре, че видите ли това било снимка от плажа. Не селфи, СНИМКА! Някой друг го бил снимал.
И как като е толкова "болен" намери време да си подаде оставката като "съветник", а като директор не? Какво, да не би директорския морал да се свежда САМО до одобрение от фондация АзъБъ?

77927

3

El Commandante

12.01 2017 в 09:47

Единствения въпрос в случая е: истински ли са снимките или са фейк, всичко друго е тинтири минтири....


15614

1

OTBPAT

12.01 2017 в 08:53

Добре де, ако въпросната гола снимка не е направена в училището защо въобще се коментира... видно човека е над 18г :)))