Ученици молят Фандъкова във Фейсбук да удължи ваканцията

OFFNews 07 януари 2017 в 18:05 12679 4

Ученици молят кмета на София Йорданка Фандъкова да удължи ваканцията в столичните училища до 11 януари. 

"От вчера следобед до днес получих няколкостотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари", написа Фандъкова в профила си във Facebook.

"Миналата сряда по мое настояване Инспекторатът по образование на София удължи ваканцията до 9 януари. Вчера всички директори получиха инструкции от Инспектората да пуснат отоплението, така че през събота и неделя учебните стаи да се стоплят. Ако все пак някъде има проблем с отоплението, директорите могат да обявят и неприсъствен ден", посочи Фандъкова.

"По отношение на минусовите температури навън - те са неоспорим факт. Затова в последните дни полагаме големи усилия да почистваме от сняг и лед основните улици. Така въпреки усложнената зимна обстановка в София, всички линии на градския транспорт се движат и до всяко училище може да се стигне", допълни тя.

"Поради тези причини повторното удължаване на ваканцията се отлага, засега. Разбира се, следим обстановката и сме готови да реагираме при промяна на ситуацията в София", подчерта столичният кмет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

4

SC

08.01 2017 в 09:11

Не позна, Петя, не мръзна. Кеф ми е на студеното. И всеки може спокойно да издържи на студа, стига да вземе някои елементарни мерки.
В училищата в Норвегия и Финландия (предполагам и в Русия) имат практика при всяка възможност да извеждат децата навън, на минусовите температури. Две от държавите с най-висок житейски стандарт измъчват децата си като ги хвърлят в снега. Варварско, а?

9005

3

Petya Nikolova

08.01 2017 в 00:52

Логиката "щом аз мръзна, мръзнете и вие" е желязна :)

16193

2

SC

07.01 2017 в 21:27

Никаква ваканция, мърши изнежени! Щом аз мога да бачкам по няколко часа на студа без да ми стане нищо, значи и вие можете. Марш навън!