Турският посланик: Заради нас ще празнувате спокойно

OFFNews 17 декември 2016 в 14:43 23040 2

Снимка БГНЕС.

Сюлейман Гьокче

"Турция осигурява на България комфорта да посрещне спокойно коледните и новогодишни празници", заяви посланикът на Турция у нас, Сюлейман Гьокче, пред "Дарик".

Според него ние нямаме бежански проблем не за друго, а защото Анкара е спазила своите уговорки, докато София и ЕС не са изпълнили на 100% обещанията си.

„Виждам, че хората в България вече са в сезона за празнуване. Прекрасно е, но всъщност Турция ви осигурява този комфорт. Не смятам, че живея в една зона на удобство и комфорт за разлика от вас, с милиони бежанци. Може би звуча песимистично, защото гледам в една по-широка перспектива - това са войната в Сирия и Ирак, хаосът, който цари там. По мое мнение няма криза с бежанците в България. Знаете ли какъв е броят на бежанците и броят на хората, които търсят убежище в България?! 7000 е броят им", каза той.

Сюлейман Гьокче не знае дали в бъдеще Анкара ще реши да пусне бежанците към Европа и затова не може да коментира въпроса.

С думите му се съгласи и Надежда Нейнски, която е посланик на България в Турция:

„Турция до този момент потвърждава ангажиментите си към страната ни, независимо че няма формална база за това. Южната ни съседка съзнава тревогите на българската страна и прави всичко възможно да не допуска бежански потоци да преминат границата."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11739

2

muhlio

18.12 2016 в 00:32

нагъл! В съседна на България страна, няма война.Няма много християни засегнати от конфликтите.Няма български войски в Сирия...за какво тогава се дуе мангала???