Тежко положение в София-област, Враца, Монтана, Пловдив и Видин

OFFNews 01 август 2014 в 20:31 4284 0

Снимка Булфото / Евгени Димитров

Продължава работата на пожарникари и спасители в районите, засегнатите от проливните дъждове в България.

От началото на деня до 18:00 часа служителите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са се отзовали на 96 сигнала за произшествия, от които 21 пожара и 69 спасителни дейности.

Предупреждават се хората от районите на селата Търнава, Алтимир, Галиче, Липница, Хърлец и град Мизия да бъдат нащрек за рязко повишаване на речните нива, внезапни наводнения и активизиране на свлачищни зони. Повишено е нивото на река Огоста.

При необходимост от евакуация и от извършване на спасителни дейности да се подават сигнали на телефон 112.

Наводнен е пътят между селата Хайредин и Крива бара във Врачанско.

Продължава да е затворен пътят за с. Бели Брод, Монтанско.

Главният изпускателен кран на язовир Скомля във Видинско е отворен и водата преминава свободно през преливника. На място в село Скомля има екипи на пожарната служба. Пълнят чували с пясък и се надгражда язовирната стена. Населението, попадащо в заливната зона на язовира, е предупредено за опасността и при необходимост ще бъде изведено и евакуирано. Нивото на водата в язовира в последния час е започнало да спада.

Обстановката в областите Видин, Монтана и Враца е усложнена вследствие на падналите интензивни валежи.

До момента спасителните екипи и пожарникарите са се заели с множество действия по отводняване на жилищни, избени, приземни и др. помещения, евакуиране на десетки пострадали. Продължава работата по отводняване на множество села из цяла България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови