Телефонните измамници все по-често използват и "полицаи" в схемите

OFFNews 28 април 2016 в 13:35 2521 2

Телефонните измамници все по-често използват и

Снимка БГНЕС, архив

Телефонните измамници все по-често включват в схемите си участието на мними полицаи. Това каза директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, цитиран от Дарик. Измамниците се представят за полицаи и искат пари, за да започнат работа по дадено престъпление.

Младенов обясни, че продължава отрицателната тенденция на телефонните измами, като най-честите потърпевши са възрастни хора.

„Те казват, че трябва да се дадат пари, за да задържат извършителите на измамата. Начинът на прилагане е следният: първо се обаждат лица, които казват, че трябва да се платят или пари за лечение, или за пострадал. Незабавно след това се обажда друго лице, което е част от престъпниците, и казва: „Ние сме от полицията. Преди малко ви се обадиха да ви искат пари. Ние трябва да ги задържим, така че дайте парите на нас, ние знаем какво да свършим“, разясни измамната схема комисар Маринов.

Шефът на столичната полиция съветва гражданите, които получат подобно обаждане да се обадят веднага на тел. 112. „Да подадат сигнал. Ако това наистина е полиция, те е бъдат уведомени. През телефон 112 те ще се свържат с полицейските служители“, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови