"Цариградско шосе" се напука. Искат оставката на Фандъкова

OFFNews 21 януари 2017 в 10:55 31515 24

Неправителствената организация "Спаси София" поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова, заради огромни пукнатини, които са зейнали по прясно ремонтиран участък от "Цариградско шосе".

"Най-емблематичният булевард на София – Цариградско шосе беше основно ремонтиран само преди година. Бяха похарчени над 20 млн. лв., стотици хиляди столичани изтърпяха двегодишните блокади и проблеми с трафика, а изпълнител беше фирма Трейс. Въпреки това, днес, булевардът между 4-ти и 7-ми километър е осеян със десетки пукнатини, дупки и пропаднали шахти, алармира организацията.

Групата за обществен натиск публикува във фейсбук и красноречиви снимки, илюстриращи твърденията.

"Безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него. Г-жо Фандъкова, щом не можете да се погрижите най-важният булевард на София да бъде качествено ремонтиран даже и след 8 години на кметското място, очевдино никога няма да можете. Този път няма да Ви призовем за стотен път да наложите солена глоба и да извършите ремонт на ремонта. Нагледахме се на ремонти на ремонтите, наслушахме се на обещания как Столичната община много държала на качеството. Видимите резултати са повече от видими. Не е ли време да Ви благодарим за свършеното до момета и просто да се оттеглите? Вие и Вашият екип не се справяте с проблемите на София, а единствено пропилявате парите на данъкоплатците. #СпасиСофия #РемонтНаРемонта #Оставка", пишат от "Спаси София". 

От Столична община съобщиха за OFFNews, че напукване на асфалта в някои участъци на бул. “Цариградско шосе” е констатирано от дирекция “Транспортна инфраструктура” на Столична община в началото на седмицата. За повредата в настилката веднага е съставен констативен протокол и е уведомен изпълнителят “Калистратов груп”. Фирмата изпълнител за своя сметка организира аварийно запълване на пукнатините с битумна паста, която да не позволи разширяване на пукнатините по настилката. По искане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова специализиранта лаборатория на Агенция Пътна инфраструктура ще изследва в дълбочина асфалтовите пластове, ще бъдат направени и сондажи за установяване на причините за напукването.
Ремонтът на бул. “Цариградско шосе” в участъка от надлеза при бул. “Г. М. Димитров” до надлеза над бул. “Ал. Малинов” беше извършен преди три години от фирмата “Калистратов груп”. Реконструкцията е в гаранция и фирмата изпълнител ще извърши за своя сметка цялостен ремонт на всички констатирани дефекти при подходящи метеорологични условия. 

Обновена в 15:49 часа - От "Спаси София" изпратиха уточнение към сигнала си: "Бихме желали да уточним, че в изпратеното до вас линк към нашата страница относно появилите се пукнатини на бул. Цариградско шосе в София сме допуснали грешка. Изпълнител на проблемният участък не е фирма Трейс груп холд АД. Изпълнител на ремонта е сдружение ДЗЗД Градска магистрала, съставено от Интегрирани пътни системи АД, Инфраструктурна компания АД, Калистратов Груп ООД и Рутекс ООД. Бихме искали да се извиним на вас, вашите читатели, както и на Трейс Груп Холд АД за допуснатат грешка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

24

Denis Rizanov

22.01 2017 в 11:29

"Явно 2 не е настъпило. Остава №1 и ако поддръжката е като света отиваме на хипотеза, че обекта не е изпълнен правилно. Прави се разследване, вижда се каква е причината и се ходи в затвора."

Така се постъпва, КОГАТО ТОВА НЕЩО СЕ СЛУЧИ НА ПЪРВАТА ОТСЕЧКА.
СЕГА НАРЕД ЗА ЗАТВОРА СА герберухите начело с даскалицата, зам-кметовете и общинарите им!
Защото това не е първата, не втора, не третата издънка. ТОВА Е ПОРЕДНАТА ИЗДЪНКА на "строителите-касички" на банкянската смрад! Защото досега няма нито една поръчка изпълнена по предварително задание, както е договорена! Защото винаги има "преработки" и по-важното - доплащане. И накрая получаваме нещо, което не може да издържи дори гаранционния си период. А той клепоухо магаре, е ПО-МАЛЪК ОТ ПРОЕКТНИЯ ТАКЪВ!

42249

23

Denis Rizanov

22.01 2017 в 11:23

"Денисе какво не разбра брат?"
Еми ей това нещо не разбрах: "В Русия пътища са вечни и дупки нямат. Още си карат по магистралите построени от Екатерина Велика и Ленин"

Какво общо има то с темата, с проблемите от темата както и С КОМЕНТАРИТЕ на останалите участници във форума?!
Разясни моля те. Културно без напъване, без обиди. Щото и аз можех да започна с това, че ако имам такъв "брат" като тебе, щях да го удуша с ей тия двете си ръце.

15414

22

Hihi1981

22.01 2017 в 10:19

Не искам да си мисля ,ако правят тунели от Бъкстон към Люлин!!!Както има проекти!!!

42249

19

Denis Rizanov

21.01 2017 в 16:48

Говорим за нашите си бакии. За безотговорната самоковска даскаличка иза крадливите герберуги като цяло. Защо намесваш Екатерина и Ленин?
Като не можеш да кажеш нищо конструктивно в тяхна защита просто замълчи.

12094

16

Listerine

21.01 2017 в 14:29

Съд за Кроки!!!
 
X

Подкастът на OFFNews