Тайно отстраниха отец Рафаил от Кладнишкия манастир

Антония Чорева 11 октомври 2016 в 17:17 18932 3

Снимка Фейсбук

Отец Рафаил на протест срещу министър Петър Москов.

Таен епархийски съвет, провел се миналия четъвъртък, е взел решение да отстрани игумена на Кладнишкия манастир йеромонах Рафаил от манастира. 

Както OOFNews писа такива намерения имаше още преди месец, след като отецът беше набеден в абсурдни обвинения, че не се грижи, не ремонтира храма и не коси тревата в него. Причината да не иска да бъде саниран манастирът, местният поп описва така – обикновена фирма не може да санира манастира, трябват реставратори, тъй като при предишното саниране са били унищожени ценни икони. Отец Рафаил е известен и с острата си позиция към управляващите и активната си дейност в милосърдието към деца. 

И днес след като потвърди, че е разбрал, че е решено да бъде отстранен, отец Рафаил каза, че целта на този ремонт е да се усвоят евросредства, а не да се спасят ценните икони в храма от ремонта.

Всъщност отец Рафаил още не е отстранен официално, тъй като решението на епархийския съвет трябва да се подпише от председателя му - Негово Светейшество Неофит.

Игуменът на Кладнишкия манастир обясни, че на съвета е решено да се острани, без да се разгледат документите в негова защита и в присъствието на видинския отец Никанор, който участваше в кампанията срещу него.

Според отстранения свещеник той не е имал право да присъства там.

Отец Рафаил каза още, че все още не е уведомен официално, а е разбрал за отстраняването му от негов източник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12017

3

Кулин бан

11.10 2016 в 22:12

Търговците в храма

12678

2

ovgun

11.10 2016 в 20:21

Този е страшно мазен боклук. Ако църквата се отърве и от пловдивския мръсник, ще почна да я уважавам.
 
X

Да помогнем на украинските деца!