Своге отбеляза 144 години от гибелта на Васил Левски

OFFNews 21 февруари 2017 в 15:51 2574 0

Община Своге отбеляза 144 години от гибелта на Васил Левски.

Под егидата на кмета на Своге Емил Иванов беше организиран отворен час по родолюбие, който се проведе в сградата на читалище "Градище 1907" в на града на 17 февруари.

Община Своге и Национален съюз "Единение" изнесоха открит урок по родолюбие, посветен на годишнината от смъртта на Левски.

Залата на читалището беше препълнена с ученици от Начално училище „Д-р Петър Берон" и Средно училище „Иван Вазов"- гр. Своге, които с интерес наблюдаваха случващото се и научиха интересни факти около живота и делото на Дякона.

Представител на общинското ръководство и специален гост на мероприятието беше заместник-кметът г-жа Нина Копринджийска.

В речта си към многобройната публика г-жа Копринджийска подчерта, че основна линия в културно-образователната програма на Община Своге е грижата към най-малките и запазване на българския дух у тях.

Заместник-кметът изтъкна изключителната важност на това децата ни да познават своите корени, да ценят героите на българската история, като по този начин формират у себе си стабилна ценностна система.

Последваха изяви на любознателните ученици, които с радост и вълнение рецитираха стихове. Участниците разказаха истории, свързани с революционния живот на Апостола, и отдаоха почит на великото дело и невероятния човешки подвиг, превърнал Левски в герой на България.

Честването се проведе с медийната подкрепа на OFFNews. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови