Строежи в Младост спрени незаконно, кметът трябва да ги преразглежда

OFFNews 15 февруари 2017 в 18:50 12049 3

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева трябва да преразгледа решенията си да спре строежите до блок 64 и блок 70. Това й препоръча комисията по градоустройство и архитектура на "Московска" 33.

Строежът до бл. 64 е законен, а заповедта за блокирането до блок 70 е нищожна и е обжалвана от инвеститорите в съда. В заповедта има много грешки, в това число и юридически, обяви на заседанието главният архитект Здравко Здравков. 

Кметът Иванчева обясни, че мотивът за решението й за строежа до бл. 64 е фактът, че основите на строежа са изкопани с около 29 см по-дълбоко, отколкото е предвидено по разрешения план. Тя е наела частна фирма да констатира нарушението, което е открила. тази частна фирма обаче е била наета без конкурс, а по думите на шефа на строителния контрол в София Влади Калинов собственикът е получил разрешение за по-дълбоките основи. 

Арх. Здравков обяви, че заповедта на районния кмет няма да издържи в съда и Столичната община ще трябва да изплаща обезщетение. 

Повод за заседанието на комисията и срещата с Иванчева са жалби от Изабела Сярова, Димитър Логофетов и Христо Джампалски и фирма „БУЛИНВ“ ЕООД за строителство в "Младост". Сярова обяви гладна стачка, заради спрения си строеж. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

3

ovgun

15.02 2017 в 23:58

Тази жена се изправи сама срещу всички мафии в България - имотна, строитела, реституционна, политическа, общинска. С риск от физическа и съдебна саморазправа.

Обаче българите са неблагодарни сеирджии и кръчмарски специалисти и сигурно дори ще се зарадват, когато мафиотите я разкарат.

За това и няма честни политици и достойни ръководители в България. Защото никой не ги подкрепя и не ги цени.

Търпете мафията, робове, слушайте и изпълнявайте заповедите на новите изедници за жълти стотинки и си мислете, че сте важни.