Статиите, заради които Стоян Тончев твърди, че е бил пребит

OFFNews 18 януари 2016 в 14:16 3534 0

Статиите, заради които Стоян Тончев твърди, че е бил пребит

Статии, свързани със злоупотреби в Община Поморие, са причината кандидатът за общински съветник на последните местни избори и понастоящем журналист Стоян Тончев, да бъде пребит. Това твърди самият той и смята, че поръчителите на побоя му трябва да бъдат потърсени в общината. Кметът на Поморие Иван Алексиев е категоричен, че няма нищо общо със случая, а в общината всичко се върши законно.

Пред Нова тв Тончев обясни, че в сайта zadkulisite.com има поредица от статии, уличаващи управата на общината в злоупотреби. Такъв е материалът за образувано от прокуратурата досъдебно производство за ощетяване на държавната хазна. В него се посочва, че след три години разследване е образувано производство срещу неизвестни извършители в общината, като се очаква да бъдат внесени три обвинителни акта, но отново срещу неизвестен извършител.

В статията Тончев описва, че Агенцията за държавна финансова инспекция е констатирала нарушения в първия мандат на кмета Алексиев, който сега управлява за втори мандат, подкрепен от ГЕРБ и ДПС. За констатираните нарушения са наложени 16 акта на 3 длъжностни лица - кмета на Поморие и двамата му заместник-кметове.

"При проверката за законосъобразност при възлагане на обществени поръчки в периода 2011-2013 г., от държавна финансова инспекция са установени нарушения при неспазване на разпоредбите на Закона за обществени поръчки (ЗОП), като в повечето случаи възложителят не е провеждал процедури за възлагане на поръчки чрез публична покана по условията в закона. Има случаи, в които Община Поморие не е провеждала обществена поръчка /публичен търг/ за избор на фирма изпълнител, при наличието на законово основание за това, а също така "... е сключил неизгодна сделка, от която е настъпила значителна вреда за Община Поморие", се посочва в материала.

Подобен е и материалът за заведена преписка за асфалтирането на улиците в града по европроект „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие” за близо 100 милиона лева. След изпълнението на проекта Тончев е публикувал снимки на пропаднали пътни настилки и дупки по улиците в града. 

В сайта има и поредица от материали, в които се сигнализира за нарушения при ремонта на улици и за нередности при провеждането на последните местни избори. В една от тях - "Поморие ще осъмне с кмета на #КОЙ. Гласуваш за ГЕРБ, избираш ДПС", той разказва, за това, че "#КОЙ се разхожда със засилена охрана на новостроящото се с европейски пари рибарско пристанище в Поморие" в компанията на кмета Алексиев.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови