Спряха регистрацията на автомобили и в Смолян

OFFNews 01 декември 2015 в 10:55 3217 0

Спряха регистрацията на автомобили и в Смолян

Снимка БГНЕС, архив

Регистрацията на автомобили беше спряна и в Смолян. Причината - изчерпано количество на регистрационни табели. Проблемът засегна КАТ-София и ОДМВР-Варна. Очакванията са това да се отрази и на другите областни дирекции на полицията. 

В Смолян няма да се извършва регистрация на автомобили нов внос или на возила от други региони, съобщиха от ОД на МВР-Смолян.

Временно се преустановява и транзитната регистрация на пътни превозни средства. Срокът на валидността на старите транзитни номера ще бъде удължен с един месец, но е необходимо водачите да подадат заявление в “Пътна полиция” (по място на издаване на транзитната регистрация).

Няма затруднения при административните услуги за промяна на собственост на автомобили, които са със смолянски регистрационни номера. В нормален ритъм се извършват услугите за спиране от движение, пускане и бракуване на моторни превозни средства, уверяват от местната полиция. Към момента в сектор “Пътна полиция” при ОД МВР - Смолян има налични регистрационни табели за мотоциклети, мотопеди и ремаркета. Могат да се регистрират автомобили, за които се ползват табели тип 1-2 (продълговат номер отпред, квадратен отзад).

Дейността ще бъде възстановена след получаване на регистрационни табели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови