Созопол номиниран за най-добра европейска дестинация за 2017 г.

OFFNews 14 август 2016 в 19:18 5192 2

Созопол е номиниран за най-добра европейска дестинация за 2017 година в класацията на организацията European Best Destinations, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъства на церемония в построения от Георги Трумпалов замък "Влюбен във вятъра" край Равадиново.

Именно това е организацията, която постави Пловдив на трето място през 2016 г. 

EuropeanBestDestinations е европейска организация със седалище в Брюксел, която се фокусира върху развитието и промотирането на културата и туризма в Европа.

Тя работи в партньорство с EDEN мрежата и с всички водещи европейски туристически офиси и покрива над 355 дестинации в Европа.

От 2009 г. EBD си партнира с туристическите представителства в цяла Европа и акцентира върху едни от водещите дестинации на стария континент на уебстраницата си и в социалните мрежи.

Посетителите на официалния уебсайт на организацията надхвърля 3 милиона души от всички точки на света. Там се публикуват снимки, видеа, панорамни разходки, пътеводители, както и полезни съвети за всичките 355 локации.

Последователите в социалните мрежи Facebook, Twitter, Google+, Pinterest са близо 100 хил. души. Дестинациите, отличени от EuropeanBestDestination бележат среден ръст на посетителите от 15%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!