След топлото време - хладна и дъждовна събота, на места и сняг

OFFNews 25 февруари 2017 в 07:30 2866 0

Снимка sxc.hu

След топлите дни в края на седмицата в събота температурите падат значително, а в части на страната е възможно да превали и сняг.

В сутрешните часове температурите ще са между 5 и 10 градуса, а в югоизточните райони  максималните ще бъдат до 12-13 градуса. По-късно през деня от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт, с което живакът на термометрите ще се понижи значително

Освен понижаване на температурите, ще има заоблачаване и превалявания от дъжд, на североизток и сняг. Според прогнозата на НИМХ към БАН към 14 ч. в Североизточна България температурите ще са около 3 до 4 градуса, докато на югоизток ще са значително по-високи - до 15 градуса, но вечерта и там ще застудее. Максималната температура в София ще е 7 градуса, а в Пловдив - 15 градуса. 

По Черноморието също ще е облачно и дъждовно. В средата на деня на север температурата ще е около 8 градуса, докато на юг термометрите ще показват до 15 градуса. 

С облаци и дъжд ще посрещат и планините, където над 2000 метра ще превалява и сняг. През деня максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра - около 1 градуса. По-студено ще е на Витоша и Стара планина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови