След Слави студентите на СУ поканиха Евгени Минчев

Александър Новков 08 март 2016 в 12:52 5268 5

Снимка Slava.bg

Евгени Минчев.

Вчера Фейсбук "гръмна" от новината, че студентите от Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски" са поискали Евгени Минчев да бъде поканен като гост-лектор във факултета.

От събитието в социалната мрежа стана ясно, че на момчетата и момичетата от първи курс Връзки с обществеността е дадено правото да гласуват кой да бъде поканен от Студентския съвет на ФЖМК, за да говори пред бъдещите журналисти, ПР-и и книгоиздатели.

Най-много гласове в анкетата събрал Минчев, а от Студентския съвет гордо заявиха, че ще изпълнят поръчението на своите колеги, вместо например - да ги вразумят. Не е съвсем ясно и в качеството си на какъв е поканен паркетният лъв, въпреки че бе изтъкнато, че той е успял в професията на ПР-а.

Последва вълна от отрицателни коментари и подигравки за решението на студентите и съвета, като малко по-късно същия ден събитието, насрочено за идните дни, беше изтрито.

OFFNews потърси за коментар Факултетния студентски съвет на ФЖМК, откъдето ни отговориха, че срещата между Минчев и първокурсниците (но на която могат да присъстват и всякакви други студенти) не е отменена, ами просто отложена, и в крайна сметка ще има такава.

Причината не е недоволството на хората, просто лекцията съвпада с друго мероприятие във факултета, което не бе посочено. Засега не се знае кога ще се проведе тя.

Самият "гост" още не е коментирал поканата.

Припомняме ви, че това не е първият случай, в който Студентският съвет на СУ и по-конкретно младежите във ФЖМК вземат спорни решения. Последното такова бе поканата, отправена към Слави Трифонов и неговите сценаристи да посетят висшето учебно заведение. 

Тогава темата също предизвика широк обществен отзвук поради две причини - спорния имидж на телевизионния водещ и тогава все още неприключилото събиране на подписи за референдума, които Трифонов внесе впоследствие в парламента, които създаваха риск от политизиране на разговора със студентите.

Втората причина бе и поводът от ръководството на университета да забранят срещата с шоумена, тъй като на територията на институцията е забранена политическата агитация.

Последва заседание на Студентския съвет, което да реши дали среща все пак да има, но на територия, различна от тази на СУ. Стигна се до направата на онлайн анкета за студентите, която обаче се провали поради ниска активност. 

Така засега среща между студенти в СУ със Слави също все още няма да има.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови