Слави Трифонов гостува в Журналистическия факултет на СУ

Ивайло Анев 12 януари 2016 в 20:56 9152 7

Известният шоумен Слави Трифонов ще гостува в Журналистическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Сpeщaтa, кoятo e чacт oт "турнето" на Трифонов, ще се проведе в петък от 18 часа. В последните месеци телевизионерът и екипът му обикалят страната, за да представят идеята на референдума, за който в момента събират подписи. Досега срещи със студенти са се провели в Благоевград, Пловдив, Русе и Велико Търново.

В продължение на няколко часа репортер на OFFNews се опита да се свърже се декана на Факултета доц. Теодора Петрова, но тя не отговаряше на обажданията.

Ето и въпросите за референдума, за които събира подписи инициативният комитет на "Шоуто на Слави": 

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

OFFNews ще предава на живо дискусията между Трифонов и студентите от Журналистическия факултет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови