Слънчево, с температури до 11 градуса

OFFNews 06 декември 2016 в 06:30 1690 0

Днешният ден ще бъде слънчев, с минимални температури между минус 7 и минус 2 градуса, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките.

В сутрешните часове по поречието на Дунав и на места в котловините видимостта временно ще е намалена от мъгла. През деня ще се появи слаб, в Северна България – до умерен западен-северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 6° и 11°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за декември.

Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, главно в Стара планина и силен северозападен вятър. Ще е малко по-топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, след обяд – до умерен западен вятър. Максималните температури ще са от 7° до 9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

До края на седмицата не се очакват валежи, а температурите ще се повишават и средната максимална ще достигне 12 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови