Силистра остава под снежна блокада (снимки)

Светослав Метанов 08 януари 2017 в 13:55 6718 0

Силистра остава под блокада от сняг и лед. Вече трети ден областният център в североизтока е напълно изолиран. Не се движат нито автобуси, нито влаковете.

Днес две високопроходими военни машини бяха пратени от Русе към област Силистра, за да се включат в работата на екипите на „Енерго ПРО“ при възстановяване на електроснабдяването, съобщиха от Областната администрация в Силистра. Те са изискани от Българската армия от Областния щаб за защита при бедствия, съобщи областният управител Стоян Бонев.

На първо време ще се работи на електропровод в района на село Шуменци. След това последователно ще се помага на общините Ситово, Алфатар и Дулово. Други екипи работят в община Кайнарджа, където само в общинския център и във с. Войново има ток. 

Усложнена е обстановката още в община Главиница, в която в половината от населените места няма електричество, а на повечето места - и водоподаване. Подобни въпроси се решават в над 15 села в област Силистра - най-вече в община Дулово.

Възстановено е движението по път II-21 Силистра-Русе само за МПС до 3,5 т. Екипите на фирмата изпълнител по зимното поддържане работят в останалите главни направления. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови