Силен вятър в 13 области и температури до минус 15°

OFFNews 12 януари 2017 в 06:00 8416 0

Тази сутрин температурите ще паднат до минус 15 градуса, показва прогнозата на НИМХ-БАН. До обяд валежите от сняг в Източна България ще спрат, облачността ще се разкъса и намалее. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

Ще духа силен вятър, заради който в 13 области - в Северна и Източна България, е обявен жълт предупредителен код за потенциално опасно време.

Кодът е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна и Бургас.

Тази сутрин БАН обяви жълт код в още области, този път заради ниските температури. Те са: Кюстендил, Перник, София-град и София-област.

Максималните температури в повечето места ще са между минус 4° и 1°.

В планините ще бъде студено и ветровито. Ще духа бурен, по-високите и открити части - до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и преди обяд на места все още ще превалява сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 9°.

По Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд, главно по южното крайбрежие, все още ще превалява сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между минус 1° и 2°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 1 - 3°.

Ето и прогнозата за предстоящите дни:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови