Шестокласничка приета в Свищовския университет

OFFNews 05 април 2017 в 14:03 6120 4

Снимка Нова тв

Рая Митева

Шестокласничка от Симитли бе приета за студентка в Свищовския университет със специална покана от ръководството.

12-годишната Рая Митева спечелила мястото с конкурс за есе, обявен от вуза. Без да подозира на каква възраст е авторката, журито на конкурса харесало най-много именно съчинението на Рая и й присъдило сертификат, с който тя може да се запише да следва в избрана от нея специалност. 

Есето на Рая било изпратено от учителката й по литература. Преподавателката преценила, че обявената тема "Моята крачка към по-добро утре" ще допадне на момичето и я насърчила да участва. В документите обаче не посочила възрастта на ученичката. 

Пред камерата Рая разказва, че е щастлива от признанието. В есето си тя написала, че нейната стъпка към по-добро утре ще е малка, но се надява да расте заедно с нея. От университета на свой ред коментират, че ще се радват такива будни деца да станат техни студенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

05.04 2017 в 14:55

Всеки се занимава с тва дет въобще не му е работа.

42249

3

Denis Rizanov

05.04 2017 в 14:54

Търговската гимназия в Свищов прави конкурси за есета. сега да очакваме варненския ВИНС да направи конкурс за нова песен, а пък софийския "университет" за световно стопанство за нов пътепис!
Добре че завършилите свищовската "академия" за изящни изкуства не лекуват хора и могат само да станат най-много министри в кабинета на бянкянската изпърдяна тиква.

10571

2

Hissarion

05.04 2017 в 14:26

Браво. Явно има умни деца. Това от Бургас с писмото до политиците също заслужава да го приемат без изпит поне в Свищовския.