Седмицата започва с ново захлаждане, през уикенда ще се затопли

OFFNews 26 септември 2016 в 07:24 3743 1

Седмицата започва с ново захлаждане, през уикенда ще се затопли

Снимка БГНЕС, архив

С ново захлаждане започва седмицата. В по-голямата част от страната облачността ще е променлива, като на места, главно в източната половина на страната и планинските райони, ще превали.

От североизток ще проникне хладен въздух, а дневните температури ще се понижат, като максималните ще бъдат между 16° и 21°. Най-топло се очаква днес да бъде в Сандански, където синоптиците прогнозират до 23°. 

Сутринта температурите в страната варираха между 6 и 11°.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 18 и 20°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 21 – 22°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на места ще превали. Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 4°.

От вторник ще започне временно повишение на температурите. Времето ще бъде слънчево с максимални температури през уикенда до 24°. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови