Съдът отказа да пусне бияча от Борисовата градина на свобода

OFFNews 10 септември 2015 в 12:01 2437 0

Съдът отказа да пусне бияча от Борисовата градина на свобода

Снимка OFFNews

Мъжът, който наби възрастен мъж в Борисовата градина, остава в ареста. 

Инцидентът стана на 17 юли сутринта, когато набитият Красимир Иванов излязъл да разходи внучетата си - момче на 11 и момиче на 7 години, в парка. Дядото и внуците се намирали в близост до кафене до стадион "Българска армия". Старецът бил набит от Петров, тъй като мъжът сметнал, че дядото кара децата да просят.

Днес Софийски градски съд (СГС) не уважи жалбата на Борис Петров, с която той иска за бъде освободен, тъй като е посочен неправилно за човекът, набил Красимир Иванов. В съдебна зала беше депозирана и жалба от майка му - Светла Иванова, адресирана до главния прокурор, до СГП, до омбудсмана и председателите на СГС и СРС. В нея се посочва, че съдът има поредица от решения и закононарушения, свързани със сина ѝ. 

В жалбата се казва още, че прокуратурата умишлено бави протоколите от разпитите на внучетата на жертвата, които са проведени на 29 юли пред съдия. В жалбата майката се заканва да търси правата си и в Европейския съд по правата на човека.

Според адвоката на Петров към момента няма категорични доказателства, които да сочат, че 30-годишният мъж е извършител на побоя. Според съда обаче показанията на свидетели са последователни и дават точно описание, което съвпада с това на Петров. 

Съдията посочи, че въпреки че е неосъждан в миналото срещу Петров са се водили няколко наказателни производства. Заради това има "реална опасност" да извърши ново престъпление.

В началото на септември прокуратурата повдигна второ обвинение срещу него заради обидни реплики, които отправил срещу съдебния състав на 6 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!