Събраха достатъчно дрехи за изоставеното дете, болно от рак

OFFNews 20 септември 2016 в 09:45 14519 4

Вече са събрани достатъчно дрешки за 9-годишния Мустафа, който вече повече от месец е съвсем сам в Детска онкохематология в Пловдив. Това обясни д-р Ангелина Стоянова от болницата.

Повече от месец никой от близките не се е поинтересувал как е детето. За неговата съдба се разбра, след като служителка в клиниката отправи призив във фейсбук да бъдат събрани дрешки за болното дете, който трогна стотици българи.

„Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване. Изоставен от родители и близки, той е принуден да разчита на персонал, други майки и най-вече на себе си относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на Мустафа с дрешки. От Детска онкохематология в Пловдив ще ви благодарим”, написа Божилова.

От пловдивската болница посочват изрично, че детето си има родители, които вероятно имат сериозни причини да не могат да дойдат да го видят.

„Вероятно имат някакви причини, възпрепятствани са. Майката знам, че има няколко други деца. Бабите вероятно работят и не могат да дойдат. Но това не значи, че лечението е компрометирано. Просто другите деца са с родителите си и той е малко по-тъжен. Но нито персонала, нито другите майки в отделението не са го оставили без грижи, без наблюдение. Всичко върви нормално”, заяви д-р Стоянова пред Нова телевизия.

По думите ѝ след призива във Facebook много хора са откликнали, а отделението вече е затрупано с дрешки и играчки. Студентите в клиниката пък събрали пари и ги дали на малкия Мустафа, за да може да си купува лакомства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12033

4

wintersmith

20.09 2016 в 20:31

Защо тази лекарка пише във Фейсбук, а не е подаден сигнал до ОЗД?

Закон за закрила на детето

Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 120 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., доп. - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) Лице, на което стане известно, че дете се нуждае от закрила, е длъжно незабавно да уведоми дирекция "Социално подпомагане", Държавната агенция за закрила на детето или Министерството на вътрешните работи.
(2) Същото задължение има и всяко лице, на което това е станало известно във връзка с упражняваната от него професия или дейност, дори и ако то е обвързано с професионална тайна.

12424

3

petrr96

20.09 2016 в 14:33

Тази история показва, че все пак нашенеца не е чак толкова дебилен и има сърце да помага!

12362

2

nickplam

20.09 2016 в 11:40

Истории всякакви. Каквото и да се пише, това не са нормални родители. Много тъжна съдба има детенцето! Хубаво е, че поне са му събрали дрешки.

10538

1

Black Hex

20.09 2016 в 10:30

В толкова неправилна посока е поел този случай и докосналите се до него.
Защо не е уведомена своевременно ДАЗД? http://sacp.government.bg/bg/
Защо не се прилага на практика
Закон за закрила на детето?


Според закона “дете” е всяко човешко същество на възраст под 18 години. Дете, което се нуждае от закрила, е:

-дете, останало без надзор или родителска грижа;

http://pravatami.bg/4132


Стига с тоя фейсбук. Призиви и кампании може да има ЧАК СЛЕД ТОВА.