Събират пари за нова кола на митрополит Кирил

OFFNews 18 декември 2011 в 20:47 2372 0

Варненският митрополит Кирил.
Варненският митрополит Кирил.

"Загрижени" миряни организираха благотворителна инициатива "за събиране на пари за нов автомобил на варненския митрополит Кирил". С иронията си варненци демонстрираха възмущението си от владиката, който навръх Никулден демонстративно отиде с "Линкълн" - модел от 2012 година, за да отслужи литургия. Щом видя медии, взе да се хвали, че такава кола "има само Обама".

Скъпата кола се оказа собственост не на митрополита, а на негови "приятели бизнесмени". След назрелия скандал Кирил побърза да върне автомобила на собствениците. Този повод използваха и варненци, за да организират "благотворителната" си акция "за купуването на нов автомобил". И така екип на buditeli.net. направи инициативата точно пред катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна. Младеж, участващ в акцията, заяви, че "дебелоочието на митрополит Кирил цели единствено и само да компрометира християнството пред българското общество", съобщава БГНЕС.

Навръх Никулден митрополит Кирил се появи с луксозен автомобил "Линкълн" в църквата "Св. Николай" в морската столица. Той дойде да отслужи празнична света литургия, но изуми миряните с американската си лимузина. Тогава се похвали, че луксозното возило било доставено специално за него още преди да излезе на пазара. Митрополит Кирил заяви категорично, че не го е страх от финансови проверки. По-късно стана ясно, че колата му е дадена временно от бизнесмените Юлиян Гендов и Данаил Добрев - собственици на фирмата "Армира 2010", купила автомобила. Купили я от САЩ, "за да я пробват в условията на Източна Европа". Според него е глупост така да се злепоставя името на митрополита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!