С атрактивни състезания приключиха обученията по първа помощ в Община Бургас

OFFNews - Бургас 24 януари 2017 в 11:10 2325 0

Снимка OFFNews

50 деца и родители от бургаския квартал „Победа“ участваха в забавни и атрактивни състезания по оказване на първа помощ, организирани в края на януари.

„Надпревата“ бе с цел да затвърди знанията, придобити при обученията, организирани от експерти към фондация „ОФФ Медия“ през 2016 г. по проекта на Община Бургас за социално включване на роми и други уязвими групи. Той е в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички), изпълняван с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
В състезанията участваха и деца, и родители, някои не бяха преминали първия етап на обученията в Бургас, а експертите към фондация „ОФФ Медия“, която е един от партньорите в проекта, проведоха и опреснителен курс - за позабравилите важните насоки.

Предвид на зимната обстановка, бе наблегнато на актуални наранявания, като например как да се обездвижи крак или ръка с подръчни средства, докато се изчака пристигане на медицински екип или транспортирането на пострадалия до лечебно заведение. С децата и възрастните бяха разиграни и различни ситуации, свързани с инциденти – помощ за човек, който си е глътнал езика, спиране на кръвотечение и други.

С това състезание приключиха обученията по първа помощ, организирани от експерти, осигурени от фондация „ОФФ Медия“. Заедно с курсовете по първа помощ в Бургас, Средец и Малко Търново, бяха обхванати над 100 души.

Целият проект на община Бургас е на обща стойност 2 613 544 лв. По него бе пострена сграда за предучилищно и начално училищно образование в кв. „Победа”, бе ремонтирана детската градина в с. Звездец, изгражда се Център за развитие на общността в Средец и др.

„Интегрираният проект за социално включване на роми и други уязвими групи“ е по Програма ЗОВ, швейцарска подкрепа за социалното включване на роми и други уязвими групи, финансирана от Българо – швейцарската програма за сътрудничество. Партньори по проекта са община Средец, община Малко Търново, фондация „Областен ромски съюз“, Основно училище „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Победа“ и фондация „ОФФ Медия“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови