Ремонти на булеварди и улици стартират в София

OFFNews 14 юни 2016 в 13:14 6678 1

Ремонти на 7 ключови улици и булеварди започват в София, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Най-големи затруднения в движението се очакват на бул. "Черни връх" и на ул. "Богатица". 

От утре започва реконструция на ул. "Богатица" в участъка от бул. "Арсеналски" до бул. "Джеймс Баучер". Предвижда се пълна подмяна на канализационната и водопроводната мрежа, които в момента създават проблеми в кв. "Лозенец", както и разширяване на пътното платно на 6 м по цялата дължина. Ширината на тротоарите ще бъде от 1.50 до 2,50 метра. Настилката от павета ще бъде заменена с асфалт, което по думите на районния кмет Любомир Дреков е било обсъдено и одобрено от живеещите в района още при създаването на проекта, информира Дневник. Срокът на изпълнението е 145 дни, до края на октомври, а стойността - 4 млн. лева.

В края на юни ще започнат ремонтите на ул. "Козлодуй" - от бул. "Мария Луиза" до "Константин Стоилов"-ул. "Индустриална", на бул. "Витоша" - от ул. "Гургулят" до ул. "Бяла черква", както и изграждането на ул. "Обиколна" в "Дружба". 

Предстои и основен ремонт на бул. "Владимир Вазов" от моста "Чавдар" до бул. "Ботевградско шосе", което включва и рехабилитация на моста над р. Слатинска и преасфалтиране на бул. "Ботевградско шосе" от ул. "Витиня" до ул. "Летоструй". Ще бъдат ремонтирани общо 9 мостове и 1 подлез. 

Ремонтът на "Монтевидео" вече стартира. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови