Реконструират НДК заради председателството на Съвета на ЕС

OFFNews 22 януари 2016 в 14:35 6330 8

Реконструират НДК заради българското председателство Съвета на ЕС

Снимка БГНЕС, архив

НДК ще претърпи сериозна реконструкция заради предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз, което ще бъде поето на 1 юли 2018 г. 

Национален дворец на културата - Конгресен център София ЕАД обяви обществена поръчка за архитектурен проект за преустройство и адаптация на основната сграда. Проектът трябва да представи и предварителна стойност на предстоящия ремонт на сградата. Очакванията са това да погълне близо 40 млн. лв

Възложителят на поръчката, за която са предвидени 66 хил. лв., е посочил, че промените при реконструкцията трябва да са обратими и не трябва да нарушат последващото функциониране на сградата. 

В проекта трябва да бъдат предвидени офиси за всяка държава, участваща във форума. Отделно - всеки офис трябва да има зала за срещи и административно помещение. Трябва да бъдат предвидени също и отделни офиси за Европейската комисия, президентски офиси и конферентни зали. В заданието не е посочен броят им. Освен рецепция и помещение за охраната, там трябва да бъде настанено и информационно бюро, кафе-офис за делегатите и покрити места за пушене. 

Предвидени се и поредица от помещения, свързани с охраната на, сървърите, шофьори, гардеробни, както и помещения за чистачи и персонал и складове. Освен зала за пресконференции, за журналистите трябва да бъдат предвидени пресофис, санитарни възли и кухненски кът. 

В заданието е уточнено, че посочените изисквания подлежат на ревизия, тъй като се очаква всяка една държавна институция да предостави подробно техническо задание с конкретните помещения и квадратури, от които ще се нуждае. В крайния идеен проект трябва да залегне и подмяната на подови настилки, окачени тавани, стенни облицовки, обшивки и мазилки, като за всичко това ще трябва да бъде представена план-сметка.

Планираните дейности ще залегнат в основата на Комплексен проект за инвестиционна инициатива, който ще се осъществи след това. 

Изпълнителят ще трябва да направи и оценка на възможността за изолационни работи по фасадата и покрива на НДК. Цялостната реконструкция предполага и ремонта и изграждането на ВиК-системи, системи за видеонаблюдение и пожарна безопасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови