Реформатор поиска проверка на сечта край Сърница

OFFNews 28 юли 2016 в 11:29 3813 4

Снимка Тихомира Методиева - Тихич

Депутатът Димитър Делчев от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок внесе в деловодството на Народното събрание въпрос към министъра на земеделието и храните относно голата сеч в Община Минерални бани - село Сърница.

Депутатът призовава министър Десислава Танева за цялостна проверка на Общинското лесничейство в Минерални бани за последните 2 години, за да се установи дали са налице престъпни действия или бездействия от страна на служителите на лесничейството, които са в нарушение на възложените им със закон отговорности, както и има ли други подобни случаи на територията на стопанството.

Министърът на земеделието и храните ще трябва да представи пред народния представител информация за извършена проверка за законосъобразността на направените сечи и какви наказания са наложени на контролните органи, както и на фирмите, извършили сечта.

"Има твърдения, че това са санитарни сечи, но в същото време са увредени младите насаждения, което ще затрудни възстановяването на гората", коментира Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

4

Руслан

28.07 2016 в 13:08

Тея нали са на власт, защо сами се проверят, аме се подсещат един друг.

12214

1

Човек

28.07 2016 в 11:52

Каква "санитарна сеч"? Я погледнете снимката. Ебати простащината