Разпознати са двама от биячите на дядото в Борисовата

ОFFNews 24 юли 2015 в 17:23 6274 2

Снимка bTV.

Битият от скинари Красимир Иванов на 67 г.

МВР - София издирва двама мъже във връзка с побоя над 67-годишния Красимир Иванов пред очите на неговите внуци в Борисовата градина на 17 юли.

Това съобщи bTV, като се позова на говорителя на Софийска районна прокуратура Стефан Милев.

„Проблемът, който срещаме е, че има изключително нежелание на присъстващите там очевидци на деянието да сътрудничат на полицията”, заяви Милев.

Според него двамата побойници, които най-вероятно са футболни фенове, ще бъдат заловени до понеделника.

На 17 юли сутринта Красимир Иванов излязъл с двете си внучета - момче на 11 и момиче на 7 години на разходка в парка. Заедно отишли в Борисовата градина. Дядото и внуците се намирали в близост до кафене до стадион "Българска армия". Именно там група неонацисти заобиколили 11-годишното момче, тъй като помислили, че то е от ромски произход и започнали да го обиждат с думите "циганче". Точно това се превърнало и в причина за сбиването. Дядото се приближил до внучето си и те го нападнали без причина, разяснява за OFFNews адвокатът на пострадалия Емануил Йорданов, който е бивш вътрешен министър.

67-годишният мъж е удрян и ритан в главата до кафенето. След намесата на трети човек нацистите се разотишли, а дядото и внучетата си тръгнали. Не след дълго един от биячите отново догонил възрастния мъж и децата и продължил с ударите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!