Прокуратурата: Намерените в Хасково бюлетини са негодни за гласуване

Юлиан Христов 29 септември 2014 в 14:16 4286 2

Конфискуваните бюлетини от аферата

Снимка Сергей Антонов

Конфискуваните бюлетини от аферата "Костинброд".

Намерените в Хасково бюлетини, заради които прокуратурата е образувала разследване, са негодни за гласуване. Това съобщиха от пресцентъра на Върховната касационна прокуратура (ВКП) след изказване на прокурор Илона Кръстенякова по време на заседанието на Изборния борд при Министерски съвет днес. 

От изявлението ѝ стана ясно, че прокуратурата е образувала разследване за отпечатването на фалшиви бюлетини. По-късно от прокуратурата излязоха с официална информация за това, че разследването е за незаконно съхранение на 52 бюлетини, които са негодни за гласуване.

"Отпечатаните бюлетини са примерни образци, всяка от които с № 00000 и всяка с четлив и видим надпис в горната част „образец“, обясняват от държавното обвинение. 

"В никакъв случай не може да се говори за „Костинброд 2”, коментира по-късно пред журналисти прокурор Илона Кръстенякова.

„Не смятам, че трябва обстановката да се нагнетява по някакъв начин. Определено няма бомба. Става въпрос за държане на бюлетини, за образци, които по никакъв начин не биха били годни да се използват при гласуване. Става дума за 52 броя, които не биха могли да окажат кой знае какво влияние по принцип като бройка”, допълни Кръстенякова.

„Образувано е досъдебно производство по сигнал до Областната дирекция на МВР в Хасково. То най-вероятно ще бъде прекратено – това е мое мнение, защото става въпрос за негодни бюлетини. Всъщност това е образец”, заяви Илона Кръстенякова.

Тя обясни, че няма информация как и къде точно са попаднали бюлетините, както и че не знае подробности за това кога е подаден сигналът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!