Продават сградата на болницата в Радунци, тя има и 500 дка гори

OFFNews 24 юни 2015 в 16:20 11161 10

Сградата на белодробната болница в старозагорското село Радунци се продава на търг. Това показва справка в сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители. 

Началната цена е 1 667 250.00 лв., документи за участие се приемат от 10 юли до 10 август, ден по-късно е насрочено наддаването. 

Министерството на здравеопазването обяви болницата в ликвидация в началото на юни. "Настоящият екип на министерството заварва лечебното заведение в Радунци в състояние, в което дружеството практически няма финансиране по здравна каса и не работи по клинични пътеки. То не е плащало ток от 2013 г., а тъй като не са плащани и осигуровки на работещите там, НАП му запорира сметките. Поради тези причини сегашното ръководство на министерството взима решение за ликвидация на дружеството и за освобождаване на управителя му по негова молба. Пациентите ще бъдат преместени в заведения със същия профил във Велинград, Трявна, Искрец и Роман", съобщиха от здравното министерство на 9 юни. 

Обявата за търга на сградата е публикувана от ЧСИ три дни по-късно. Болницата разполага с площ от близо 34 хил кв. метра и 500 декара гори. 

Дълговете на лечебното заведение са 1,5 млн. лева, натрупани през последните няколко години. Взискател пред Частния съдебен изпълнител е „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД, причината са неплатени сметки за ток за 134 хил. лв. Дружеството спря тока на болницата, като така прекъсна и електричеството на цялото село, и водоподаването, тъй като идва през помпа, захранвана от ток. 

За продажба са предвидени централният корпус на сградата, сутерен със складови помещения, административната част, рехабилитационният център и други. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!