Продаваме телешко месо, което Турция забрани да се продава

OFFNews 28 май 2016 в 10:27 5684 1

Снимка sxc.hu

Около 10 тона телешко месо се продава в Хасково и региона, без качеството му да е установено и след като Турция е отказала да го продава, предаде БНР.

Неправителствената организация "Ангели за животните", базирана в Австрия, съобщава, че 130 телета от страната са пратени към южната ни съседка, която обаче ги е върнала, без да се знаят причините. Така те престояват 2 седмици без храна и вода, затворени в камиони,в т.нар. ничия зона между Турция и България.

След като биват транспортирани в кланица край Харманли, животните са унищожени, а месото им пуснато в търговската верига.

От БНР съобщават, че 13 от телетата са починали, а 20 са изчезнали. На 10-ти май е вдигната възбраната върху останалите 97 телета. Те са заклани и месото е изследвано. Според директора на Инспекцията по храните в Хасково Георги Станков, е годно за консумация.

"От въпросните животни са взети проби, които са изследвани в лабораторията в Пловдив. Резултатите, които получихме, са отрицателни, месото е годно за консумация. Съгласно заповед на изпълнителния директор, трябва да се реализира на територията на област Хасково", казва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови