Превозвачи искат оставката на Митов, ако не реши проблема на границата

OFFNews 09 февруари 2016 в 14:46 3970 2

Сдружения от транспортния сектор ще поискат оставката на външния министър Даниел Митов, ако в срок от 7 дни не предприеме стъпки за решаване на проблема с блокадата на границата с Гърция.

"Настояваме българското правителство, представлявано от министъра на външните работи Даниел Митов, в едноседмичен срок да предприеме конкретни стъпки за защита на българските интереси, тъй като в противен случай ще предприемем необходимите стъпки за неговото отстраняване от заемания пост", се посочва в декларация на Българската Асоциация на Сдруженията в Автомобилния Транспорт (БАСАТ).

Oт асоциацията подчертаха, че отхвърлят опитите за внушение, които се правят през последните дни, че транспортния коридор България - Гърция може да бъде заменен с маршрут през Сърбия, Хърватия и Словения. Според тях това би оскъпило почти два пъти транспортните разходи и съответно ще доведе до поскъпване на съответните превозвани стоки.

„Ние настояваме най-категорично за незабавно свикване на Съвета на министрите на външните работи, на които страните от ЕС в спешен порядък да бъдат запознати с действителните размери на възникналия проблем”, подчертават още от БАСАТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!