Правителството отпуска 9,7 млн. заради птичия грип, от три дни няма нов случай

ОFFNews 18 януари 2017 в 13:15 3447 1

От три дни в страната няма регистриран случай не птичи грип, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева на днешното заседание на правителството, предават от пресцентъра на Министерски съвет. 

По време на заседанието бе одобрено отпускането на 9,7 млн. лв. допълнително за наложените мерки за ограничаване и ликвидиране на болестта, което наложи умъртвяване на голям брой птици. Средствата са насочени към засегнатите стопанства. Освен за обезщетения, отпуснатите средства обезпечават работата на диагностичните екипи за клинични прегледи и вземане на проби.

"На колегите да го преведа на неземеделски език. Става въпрос, че даваме 10 милиона лева на стопаните, чиито патици, гъски, кокошки, птици, вследствие птичия грип, са хуманно умъртвени. Предприехме всички възможни мерки, за да ограничим неблагоприятните последици от заразата и от три дни вече нямаме регистрирани нови положителни проби. Дай, Боже, да се справим, тъй като (за тези които не знаят) България е вторият износител на гъши и патешки дроб в Европа", заяви премиерът в оставка Бойко Борисов. 

Министър Танева благодари на МВР за помощта при ограничаването овладяването с болестта. 








Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

18.01 2017 в 15:17

От 3 дни нямало нов случай. Вие гледайте като "застъпи" новия Президент какво ще стане... Само гледайте... Ще има птичи греп сутрин обед и вечер! Че и следобяд!
Първи ше го втресе лицето асенов. От довечера още. Като почне с едно сънуване на червени ябълки... и после като го хакне грипа... като подкара соросите, облигаторитори по евроценностите, протестърите наред...
Гледай и си трай.
 
X

Да помогнем на украинските деца!