Последно публично обсъждане за ремонта по "Дондуков"

OFFNews 16 май 2017 в 08:07 2956 2

Последно публично обсъждане за ремонта на столичния булевард "Дондуков" ще се проведе днес в сградата на НАГ. Дискусията е за настилката, вариантите са паваж, асфалт или комбинирана. 

Проектът предвижда улеснено движение за пешеходци и трамваи и силно затруднено за автомобилите. Предложението е за асфалт по платната, паваж на трамвайните линии и велоалея от южната страна на булеварда. 

"На базата на много анализи стигнахме до извода, че велоалея по павета не става", каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев на предишното обсъждане с експерти, непревителствени организации и граждани. Районният кмет Цолов пък обяви, че е изцяло против да има велоалея на "Дондуков" защото тя ще пречи да се зареждат магазините, както и при евентуални ремонти в домовете на живеещите там. Според него, както и според част от присъстващите в залата велоалеята трябва да мине по "Московска". От Велоеволюция предложиха помощта си на общината. 

Докато текат ремонтите по "Дондуков", кръстовищата му с булевардите "Васил Левски" и "Георги Раковски" няма да бъде затваряни, но движението на автомобили ще бъде ограничено чрез стестения. След това по "Дондуков" ще има само по едно автомобилно платно в посока, ще се паркира само в северната част, а десният завой на кръстовището с "Георги Раковски" ще бъде забранен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

2

Hihi1981

16.05 2017 в 10:12

На базата на много анализи стигнахме до извода, че велоалея по павета не става", каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев!!! Веднага да става Министър на транспорта!

15414

1

Hihi1981

16.05 2017 в 10:09

На базата на много анализи стигнахме до извода, че велоалея по павета не става", каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.Този е за Нобелова награда!!!Смеех
 
X

Подкастът на OFFNews