Полицайката от "срамния обиск": Направих само проверка, не съм събличала момичето

Студентката Борислава има регистрация в МВР за кражба

OFFNews 25 октомври 2014 в 09:42 23699 70

полицай Нели Върбанова

"Подчертавам, че обиск не е имало. Това беше проверка за осигуряване на личната безопасност- както моята, така и нейната".

Това обясни пред журналисти полицай Нели Върбанова от 4-то РПУ в София, която бе обвинена, че е бъркала с пръсти, без ръкавица, "отпред и отзад" под бельото на студентката Борислава Латинова по време на "срамен обиск".

Върбанова обясни, че проверката е продължила не повече от 5-6 минути и твърдо не е събличала дрехите на студентката.

"Борислава има регистрация в масивите на МВР за кражба и е получила административно наказание", разкри полицайката.

Полицайката се е явила на детектор на лъжата, за да докаже, че не е обискирала студентката: "Минах на полиграф по собствено желание. Това е най-бързият начин да докажа, че казвам истината".

Върбанова обясни, че не е проговорила по-рано, защото цялата тази медийна вълна й дошла изневиделица и не е била подготвена за подобна негативна известност. Полицайката каза още, че няма представа какви са мотивите на студентката за твърденията й.

"Борислава съдействаше изцяло, беше спокойна докато течеше проверката. Не изказа протести относно проверката. Говореше съвсем спокойно и адекватно. Беше придружена до районното от колега, за да даде писмени сведения да хората, с които е била", обясни полицайката.

На въпрос дали смята да заведе дело за клевета срещу младата студентка, полицайката отговори: "С тези въпроси се обръщайте към моя адвокат".

Директорът на 4-то РПУ заяви, че има записи от камери. Той каза още, че се води проверка от Софийска районна прокуратура.

Тримата, придружаващи Борислава Латинова, също фигурират в системата за МВР- за престъпления като кражби, кражба на автомобил и притежание на наркотици.

Ето каква е историята на полицай Нели Върбанова за случилото се:

"Това беше една обикновена проверка, рутинна, която се прави в определени ситуации. Същата вечер бяха нощна смяна, изпълнявахме задачи, зададени от инструктаж. Беше се случило тежко криминално престъпление същата вечер, имахме засилени мерки за сигурност- проверки на автомобили. Видяхме този автомобил, спряхме го и се пристъпи към рутинните изпълнения, които ние си знаем и ги правим при такива ситуации.

Извършихме проверка на пътниците, те бяха 4 на брой. Имаше и една жена. Помолих жената учтиво да слезе от колата. Тя слезе, съдействаше ми, попитах я дали има нещо забранено в нея. Тя каза, че няма, но аз съм длъжна да проверя, все пак става въпрос за моята лична сигурност и нейната също. Помолих я да си отвори чантата, тя го направи. Показа ми какво има в нея, след като се уверих, че няма нищо опасно и забранено, преминах към проверка на якето, която тя вече беше свалила. В якето също нямаше нищо опасно и я помолих да влезе обратно в автомобила и това беше."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!