Педагог и психолог по петите на преместеното от 19 СУ дете

OFFNews 27 януари 2017 в 09:50 7286 0

Детето, което ще бъде преместено от 19 СУ в ново училище заради агресивното си поведение, ще бъде придружавано постоянно в новото училище от помощник-учител и ще работи с психолог. Това заяви тази сутрин зам.-министърът на образованието в оставка Диян Стаматов пред Нова тв.

Той не отговори на въпроса защо това не е било направено до момента, а се стигна до бунт на родители, чиито деца са били удряни от третокласника, и оставка на директорката, но по-късно от самото училище поясниха: детето влизало в час с преподавател и в 19-о училище, но това не помогнало. Тук това не проработи, констатираха родители, събрани на протест пред училището тази сутрин.

Това е умно дете, което има поведенчески проблем. Когато му е поставена много лесна задача за решаване, се създава конфликт, каза зам.-министърът. В същото време обаче майката е отказала ресурсно подпомагане за детето си. Родителите твърдят, че детето не се държи агресивно у дома.

Той беше категоричен, че иска директорката на училището да остане на поста си, защото е "много добър ръководител на това училище".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови