Павлова плаши: Ще глобяваме фирми за непочистен път - без оправдания, че липсва сол

OFFNews 16 януари 2017 в 14:46 4348 2

Превантивно ще се затварят за почистване тежките за движение участъци от пътната мрежа, след което ще се пускат за движение.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова. Тя добави, че е мобилизарала техниката и екипите за почистване на пътища заради започналите отново валежи от сняг, но успокои, че не се очаква извънредно положение в страната заради новите валежи.

"Към момента по-сериозно е положението в Родопската част, където се въвеждат ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета. Подобен тип ограничения ще са факт за високите планински части, заедно с изискването ТИР-вете да са задължително с вериги. Там, където се налага, ще затваряме пътища", категорична бе министър Павлова.

Регионалният министър в оставка апелира  фирмите, които поддържат републиканската и общинска пътна мрежа, да изпълняват стриктно задълженията си по договорите и да не изтъкват липсата на материали като слабост при пътната поддръжка.

„Няма да приемаме категорично оправдания с липсата на инертни материали или недостатъчно количество от тях. Ще налагаме сериозни санкции на фирми, които пестят от материали, не слагат достатъчно или се оправдават с изчерпване на сол или луга", подчерта министър Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови