Павлова: Ремонтите по магистралите свършват до 1 ноември

ОFFNews 23 септември 2015 в 19:49 3190 2

Всички ремонти по магистралите в страната ще бъдат приключени в срок 1 ноември и пускаме магистрала „Струма” до Благоевград, заяви пред bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Според нея шофьорите не са последвали съветите на министерството и КАТ, заради което са се получили задръстванията по магистралите.

„Създадохме необходимата организация, но дори където има двулентово движение, някой застава по средата и блокира и двете платна”, каза тя.

Министърът добави, че в момента се разработва специално мобилно приложение, което да облекчи трафика по пътищата. То ще показва всички участъци, които са в ремонт, къде има задръствания и тапи. Друг проект е построяването на 656 км нови пътища до 2022 г.

„Аз съм на мнение, че няма невъзможни неща. За да започне това строителство, първо трябва да има проектна готовност – нямаме за всички участъци, но работи по нея. Само в началото на този мандат имаме 300 км. изградени магистрали”, допълни тя.

„Работим по въвеждане на нов начин на плащане за движение по магистралите – електронните винетки”, допълни още Павлова. Тя определи идеята като нов, по-справедлив метод. „Няма да са хартиени стикери, става с SMS, по банков път, през терминал”, каза още тя. Павлова допълни, че таксата ще бъде различна за всеки автомобил, за да се избегне използването на една винетка от няколко коли. ТИР-овете ще плащат на изминат километър. „Който пътува повече, ще плаща повече” каза още министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!