От 4 до 32 градуса през септември

OFFNews 01 септември 2016 в 06:34 6192 1

Септември започва с облаци, краткотрайни валежи и гръмотевици в Западна България. В източната част от страната ще е слънчево със слаб източен вятър. 

Максималните температури днес ще са между 25° и 30°, в София около 25°. 

През септември най-високите температури ще бъдат между 27 и 32  градуса, а най-ниските – между 4° и 9°. 

Есента ще дойде официално на 22 септември в 17 ч. и 21 минути. Ще вали според нормата за месеца, между трети и пети септември ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 24 и 29°. Към 6-8-ми септември отново ще има по-значителни увеличения на облачността и на места краткотрайни превалявания.

В края на първото десетдневние температурите ще започнат да се понижават. През първите дни от второто десетдневие понижението на температурите ще продължи. Облачността над страната ще е по-често значителна и на места ще има превалявания. Сухо и предимно слънчево ще бъде между 15 и 19-ти септември, когато и температурите ще се повишат. В края на второто и в началото на третото десетдневие температурите отново ще се понижат. На места ще превали дъжд. Около 22-23-ти ще е относително хладно, с условия за превалявания, според прогнозата на НИМХ, цитирана от Фокус. През последните дни от месеца времето е спокойно, предимно слънчево, температурите относително ще се повишат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови