Още откровения от Елена Поптодорова: Майчице, издържам!

OFFNews 13 март 2017 в 08:47 10152 16

Снимка Нова тв

Съдейки по източниците на поредицата от лъжи, мога само да направя обосновано предположение, че това са онези бизнес интереси, които не просто не желаят да излязат на светло, но и отказват да следват върховенството на закона и това е доказано. Моят опит с такива бизнес групировки или с такива бизнес сделки е сведен до желанието им да получат легитимация в САЩ, което не можеше да им бъде дадено.

Това разкрива бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова, която вчера говори по Нова тв за случилото се на летището във Варшава и реакциите след него. В продължение на излъченото интервю Попдорова казва още: 

„Името ми се обръща изведнъж във възможност за по-високи позиции”, коментира тя и подчерта: „Нямам амбиции в политиката. Бях много щастлива с работата, която имах”.

„Нямам никакво физическо или друго заболяване. Аз съм изцяло клинично здрава. Нямам никакви лечения в или извън клиники. Това беше активно мероприятие, специално подхванато за целта, за да ме срути психически като публичен оратор по теми, които очевидно не са в интереса на тези, които са го замислили. Отново тези тъй наречения сведения тръгват от бивши служители на Държавна сигурност – без място, без време, без конкретика”, подчерта тя.

Елена Поптодорова коментира и оставката, която подаде от поста си на ръководител на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет.

.„Оставката ми от там беше мое лично решение. Имам документалните доказателства за това, че не са ми искали оставката. В момента, в който мой приятел ми се обади и ми каза, че са излезли два реда в полското радио и 32 минути по-късно новината е подета от РИА Новости, аз знаех какво трябва да направя. Никога не бих нанесла щета на тази организация”, обясни тя. „Не мисля, че ще остана без работа”, обясни тя.

Елена Поптодорова сподели и как е реагирала майка й на инцидента на летището във Варшава. „Моята възрастна майчица изпадна в ужас, защото тя е свикнала да се гордее с детето си. Тя ми каза само: „Горе главата, ти си Елена Поптодорова, ти ще издържиш”. Може би това трябва да й кажа: „Майчице, издържам”.

„Аз съм направила възможно най-многото за моята държава. Аз съм създала Асоциацията на българските училища, включително цялата мрежа от български училища в САЩ. Аз съм създала Корпуса на почетните консули в САЩ. Аз съм извършила невъзможното – кръщаването на кръстовището до нашето посолство във Вашингтон на името на Димитър Пешев. Аз съм свършила страшно много за моята държава. Аз нямам нужда от реабилитация, моята държава ако иска, може да ме ползва”, подчерта Елена Поптодорова.

„Аз не съм сторила никаква щета на своята държава. Аз само съм давала на своята държава. Моята държава може да бъде винаги горда с това, което аз съм й дала”, подчерта тя.

„Моят живот е белязан от проби за издръжливост и смятам да посрещна всяка следваща „гореща чаша вода” със сила и с убеждението, че го правя не само за себе си, но и за околните”, сподели още Елена Поптодорова.

„Очевидно трябва да намаля темпото. Аз живея на много високи обороти, защото смятам, че аз съм човекът, който трябва да се грижи за всичко. И то е така. Със сигурност всичко вече ще бъде в по-нормално темпо”, каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

16

мнение от IP

14.03 2017 в 10:42

По едно време ми дожаля. Но като намеси международното положение ми мина. Само да кажа, че ако на мен сбъркат и не ми таксуват нещо в магазина се връщам веднаг, въпреки, че мога да им го кажа и на другия ден. Но няма да спя спокойно, а да разнасям 3 дни в чантата си чужда вещ, без да съм уведомила някого няма как да го изтърпя. Така че, каквато и да е истината - грешката си е голяма. Поне се скрий и посипи главата си с пепел.

42249

14

Denis Rizanov

13.03 2017 в 15:10

Пардон.
Работеше...

42249

13

Denis Rizanov

13.03 2017 в 15:10

Стига с тая елена вече!
Нито е от Троя, нито е млада и убава... па и работи за американска еврейска организация у... Полша!?
Няма да излезе Илиада от тази безвкусна история. Най-много бледо копие на песен Първа "Чумата. Гневът".

12033

12

един там

13.03 2017 в 14:37

А, спомняте ли си как крещя в ефир колко сме тъпи ,че не искаме да се дупчи Добруджа за шистов газ?И да няма значение коло грама е кремчето ВАЖНОТО е КРАЖБАТА и никакви милиарди евра и дълг към родината нямат абсолютно никакво значение.Под ЧЕРВЕН БОКЛУК в речника пише-Елена Поптодорова,фъкт!

16009

11

Nik68

13.03 2017 в 13:06

Ако случайно е била кандидата на президента и Герджиков за еврокомисар, навреме идва тоя резил, че можеше да е и по-голям. А ми се струва, че може някой да са знаели за наклонностите й и да са помогнали на поляците да констатират.

26179

8

ELPIDA

13.03 2017 в 10:25

Прекалената суета по отношение на външния вид и неистовата
жажда за признание от околните за "извършени подвизи"
е саморазрушителна мания,болест на Душата.
Щом Е.П. държи на ценностите - можеше да приключи цялата галимация с три думи:Сгреших,Разкайвам се,Простете ми !

29585

7

Izalina

13.03 2017 в 10:13

Момент, Скандинавец, аз си чакам Рич Форестър, инак няма да ми е завършено цялото :P

Айде баста наистина. Колкото повече плямпане, толкова по-далеч от емпатия отива...